fbpx

Varkauden K-Citymarket on uhmannyt aikaa ja suurempia uudistuksia avaamisestaan saakka, joten syksyllä 2022 tehty muutos toi myymälän kerralla 90-luvulta tähän päivään. Urallaan kauppias Aki Tuononen on ollut mukana pienemmissä uudistuksissa, mutta tämän mittaluokan muutosprojekti oli kauppiaan ensimmäinen. Muutosryhmä valikoitui kumppaniksi myymälämuutoksen toteutukseen ja Tuononen kertoo olevansa palveluun todella tyytyväinen. 

Suunnittelussa korostuu myymälän liiketoiminnan huomiointi

“Projekti sujui kaiken kaikkiaan todella hyvin, vaikka aikataulu olikin varsin kunnianhimoinen. Uudistuksen alkaessa epäilin, että voiko myymälä olla valmis vain kahden – kolmen viikon kuluttua. En olisi ikinä uskonut, että valtavat hyllylaivat siirretään niin nopeasti”, kuvailee Tuononen. 

Varkauden K-Citymarket oli ensimmäinen K-ketjun projekti myös Muutosryhmän aluepäällikkö Ilari Juutilaiselle

“Toimintamallissamme korostuu se, että jo suunnitelmassa huomioidaan liiketoiminta ja mennään sen ehdoilla. Esimerkiksi lattihionnan osalta se tarkoittaa sitä, että kun myymälästä lohkaistaan hiontaa varten tila, tehdään se niin, että asiakkaat eivät häiriinny ja tuotteet säilyvät myynnissä. Pidämme aina mielessä sen, kenelle remonttia tehdään,” Juutilainen kertoo.

Myymälämuutos palveluna tarjoaa paremmat yöunet

Remontit ovat myymälän häiriötekijöitä, jotka vievät paljon aikaa ja resursseja. Osaavan kumppanin avulla myymälän arki kuitenkin pyörii kivuttomasti. 

“Remontit ja uudistukset vievät paljon resursseja myymälän arjen pyörittämisestä. Omaa henkilökuntaa on kuitenkin saman verran kuin normaaliarjessa eli myymälämuutos on aikamoinen häiriötilanne – myös henkilökunnalle. Jos remontti laahaa, ei arkea voida pyörittää. 

Yhtenä suurimpana hyötynä koen kuitenkin sen, että kun myymälämuutokseen ottaa mukaan osaavan kumppanin, yksi iso osa-alue on hallinnassa jollain muulla kuin itsellä. Se vapauttaa aikaa ja resursseja ja saa muutaman tunnin nukuttuakin yöllä – toki se edellyttää, että pitää pystyä luottamaan kumppaniin. Heti ensimmäisien päivien aikana kävi selväksi, että nyt on sellainen porukka kasassa, että alkaa tapahtua,” Tuononen toteaa.

Muutosryhmä on muutoskumppanina ketterä ja luotettava

Tuononen valitsi hänelle entuudestaan tuntemattoman Muutosryhmän kumppaniksi myymäläuudistukseen, koska vakuuttui Muutosryhmän kokemuksesta alalta.

“Olen ollut aiemmin mukana osaston muutoksissa, mutta tämän kokoluokan muutosprojekti oli minulle uusi kokemus. Siksi halusin luotettavan ja osaavan kumppanin projektiin mukaan. Muutosryhmän kattava kokemus myymälämuutoksista eri ketjuille vakuutti minut. 

Muutosryhmän projektivastaava Tanelilla oli ratkaisu kaikkiin vastaantuleviin tilanteisiin ja hän oli koko projektin ajan paikan päällä ratkomassa muutoksen ja arjen ongelmia. Olisin valmis käyttämään Muutosryhmän palveluja uudestaan ja tiedän, kenelle soitan ensimmäisenä jos tulee myymäläuudistuksiin liittyviä projekteja,” Tuononen summaa. 

Mietityttääkö myymälämuutos?

Jos haluat kuulla lisää vinkkejä konseptipäivitysten tai yksikön remontin läpivientiin, jätä meille yhteystietosi täällä tai varaa ilmainen konsultaatio asiantuntijaltamme. Saat selkeän kokonaiskuvan myymälämuutoksen toteuttamisesta, vinkkejä suunnitteluvaiheeseen sekä lisätietoa myymälämuutoksesta palveluna. Voit myös kysyä asiantuntijalta myymäläuudistuksessa askarruttavia kysymyksiä – olemme täällä juuri sinua varten!

Lue myös tämä: Myymäläympäristö vaikuttaa asiakasuskollisuuteen myös myymälämuutoksen aikana