fbpx

Muutosryhmä on toteuttanut S-ryhmälle myymälöiden muutostöitä jo vuodesta 2010 lähtien. Toteutetut muutosprojektit ovat koostuneet pienistä markettien muutostöistä sekä myös suuremmista konseptitason uudistuksista. S-ryhmä valitsi Muutosryhmän toteuttamaan Prisma remontti pilottia Pietarissa sijaitsevan Prisma Konstitutsijan myymäläkonseptin uudistukseen vahvan aikaisemman yhteistyön perusteella. Kuuden viikon pilotti päättyi lokakuussa ja kokeilu ylitti odotukset.

”Olemme tehneet yhteistyötä Muutosryhmän kanssa Suomessa jo yli vuosikymmenen ajan. Viime vuosina toiminta on laajentunut myös S-ryhmän Tallinnan markettien myymälämuutoksiin. Nyt kun konseptiuudistuksia aloitettiin tekemään Pietarin marketketjussamme, oli Muutosryhmä luonteva valinta yhteisen historian vuoksi. Prisma Konstitutitsijan myymälämuutos toteutettiin aikataulussaan ja onnistuneesti.” Ilkka Alarotu, Senior Vice President, SOK Liiketoiminta Oy

Prisma Konstitutsijan myymälämuutos on Pietarin ensimmäinen

S-ryhmä on nykyisin ainoa Venäjällä toimiva suomalainen marketkaupan ketju. Pietarissa on tällä hetkellä 16 Prisma-ketjun myymälää. Prisma Konstitutsijan konseptiuudistus on hyvin samantyyppinen kuin mitä S-ketju tekee myös Suomen Prismoissa, mutta se on ensimmäinen myymälämuutoskohde Pietarissa.

”Muutostyöt eivät juurikaan poikkea vastaavista S-ryhmän kohteista Suomessa, mutta järjestelmät ja hyllykartat ovat oma lukunsa. Myös kilpailuasetelma on erilainen kuin Suomessa,” toteaa Ilari Juutilainen, aluepäällikkö.

Tarkkaa suunnittelua ja paikallista kustomointia  

Palveluliiketoiminnan vieminen Euroopan Union ulkopuolelle vaati huolellista suunnittelua ja paljon valmistelutöitä. Korona-ajan rajoitteet aiheuttivat muutoksia myös rajamuodollisuuksiin ja logistiikkaan.

”Vallitseva pandemia toi oman mausteensa projektiin: Suomen ja Venäjän välisten rajamuodollisuuksien vuoksi työntekijöitä ei saatu maateitse kohteeseen, vaan heidät piti lennättää. Tämä vaikutti puolestaan myös työkalujen kuljettamiseen, jossa piti käyttää ulkoista toimijaa eli logistiikkayhtiötä. Rajamuodollisuuksien ja muuttuvien ohjeistuksien myötä aikataulutus nousi erityisen tärkeään rooliin, jotta projekti päästiin aloittamaan ajallaan.  

Venäjän Prismoissa on myös erilaiset kalusteet kuin Suomen marketketjussa. Tämän vuoksi hyllyjen siirtoon tarvittavat raudat on kustomoitu ja valmistettu erikseen metallipajallamme Juvalla. Valmistamme aina itse kaikki käyttämämme siirrinjärjestelmät, joten pystymme tarvittaessa tekemään juuri asiakkaan kalusteisiin sopivat välineet,” Juutilainen kertoo.

Onnistumisen mittarina asiakkaan tyytyväisyys 

”Pilotti on aina eräänlainen oppimisprosessi. Ratkaisevassa roolissa onnistumisen kannalta on se, että kaikilla on yhteinen päämäärä. Ennen aloitusta kävimme työryhmän kanssa läpi sitä, miten ainutlaatuinen kokemus on tehdä projekti Venäjällä ja mitä eri asioita on huomioitava Suomessa tehtäviin projekteihin verrattuna. Sitoutuminen yhteiseen tavoitteeseen, asiakkaan odotuksien ylittämiseen, on rakentanut vahvan tahtotilan ja hitsannut porukan yhteen. Muutosprojektin edetessä tulee väistämättä vastaan yllättäviä tilanteita, jolloin työporukan ongelmanratkaisu- ja stressinsietokyky joutuu koetukselle. Työryhmämme on kuitenkin toiminut hienosti yhteen, vieläpä tässä pandemiatilanteessa.

Kaiken kaikkiaan Prisma remontti Pietarissa onnistui hyvin. Yhteistyöllä, aikataulutuksella ja hyvällä valmistelulla onnistuimme välttämään monet sudenkuopat.  Onnistumisen kannalta oli olennaista myös kirkastaa päämäärä ennen projektin aloitusta. Tärkeimpänä mittarina tietenkin on asiakkaamme tyytyväisyys,” Juutilainen sanoo.

Onko myymälämuutos ajankohtainen?

Ota yhteyttä, niin jatketaan tästä!